Sayfalar

21 Aralık 2010 Salı

senfoni no:6ay muayenesi

seker yuklemesi sonrasindaki muayeneye haftaici gelmek zorunda kaliyoruz ilk defa, cumartesi icin randevu almakta gecikmisiz, gercekten doktorum araliksiz hamile bakiyor olmali. bu hafta randevuya gelmeden once bir iki kasilma oldugunu soyluyorum doktoruma, randevu sirasinda o da rahmi kasilmis buluyor, bebegimiz 842gr ve 35cm! olmusken randevumuz biraz uzuyor bu kasilmalarin sebebini bulabilmek icin. once NTS aletine bagliyorlar beni: belinize baglanan bir lastik, hic hareketsiz 20-30 dakika duruyosunuz. zamanla gevsedikce degerler de dusuyor, deneme olsun diye karnimdan guc alarak kalkmaya calisiyorum hemen aletin degeri yukseliyor, evren yanimda, "-aferin" diyo, "-simdi doktor rahim kasilmasi zannedicek" ama anlamam/gormem lazimdi diye geciyor aklimdan. suclu oldugunu bilen ama yine de yaramazlik yapan cocuklar gibiyim, yanliz kafami egmek yerine tam tersi kaldiriyorum, 2 kisilik minicik odanin tepesine masmavi bulutlu bir gokyuzu resmi koymuslar, arka fonda da viyolensel sesi geliyor, cok rahatlaci, hatta oyle fazla ki uyuyabilirim, gordum ya bebegimi:)
bakin ne kadar huzurlu gorunuyo:
buarada goruntuden de belli oldugu gibi, doktorumuz dedi ki "-evde piyanoyu hazirlayin siz, cok uzun parmakli"
bir de sanirim 1.75 anne ile 1.82 babadan beklendigi uzere normalin uzerinde uzun gidiyor. tek korkum, buyudukce icime nasil sigacagi!

karnimin kasilmasi icin en son vajinadan kultur ornegi ve laboratuarda idrar ornegi aliniyor, idrar yollari enfeksiyonu sebep olmus olabilir dusuncesiyle. 2 gun sonra cikiyor sonuclar, cok sukur hic bir sey yok. o zaman bu kasilmalar normal, sadece bende erken gorundu "braxton&hicks" kasilmalari diyoruz. gunde 10 kereye kadar normalmis, eger daha fazla oluyorsa takip etmek gerekli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder