Sayfalar

11 Mart 2011 Cuma

37 + 3 hafta

bloglarin kapatilmasi sacmaligi baslayali 2 hafta olmus, bir hamilenin hayatinda ozellikle de 36-38 haftalar arasi olan bir hamile icin ne kadar kiymetli oldugunu bilemezsiniz bu bugunlerin her birinin. Neler degisti/gelisti hayatimda: en onemli olarak bebegimiz basasagi pozisyonuna geri dondu! ne kadar da sorun bellemistik, evren'in konusmalarinin ve masajin mi faydasi oldu, duzenli yuruyuslerin mi, pozitif dusuncenin mi, yoksa zaten hic bir sey yapmasak da boyle mi olacakti bilemiyoruz. ama ders1: 37. haftaya kadar gayet firildak misali donebilir bebis icinizde, panik/heyecan yapmayin bizim gibi! :)
isten ayrilip pamuk tuyu hafifliginde gecirmeye basladim gunlerimi, bu da bir o kadar onemli bir sey benim icin: seneler sonra tekrar kendi hayatimin iplerini kisa bir sureligine de olsa ellerime almis olmanin ozgurlugu, her sabah yataktan ciktigimda ne istersem onu yapabilme ozgurlugu, is yeri stresinin insani sertlestiren yapisindan uzak durabilme ozgurlugu, her gun kimi istersen onu gormeyi secebilme ozgurlugu, ofis disinda bekleyen islerini oglen arasina sikistirma zorunlulugu olmadan rahatca planlayabilme ozgurlugu.. daha da sayabilirim:)
bebegimiz bu 2 haftada epey buyudu, yaklasik 900 gr kadar, ve 3kg oldu! ve boyumuz da 50cm i simdiden gecti, zaten arada yana dogru cikarttigi ayaklariyla boyunu belli ediyor kendisi:) turkiye kiz cocuk ortalamasini soylemis mydm: 48cm! ama doktorumuzun soyledigi bu haftalardan sonra boy degismezmis cok-38-40 haftalar arasi yani.
son 2 haftada sonunda sirt ustu yatamaz hale geldim ben de. uyku duzenim biraz sasti, bebis geceleri de hareketlendi ve beni uyandirir hale geldi, alistirmaya mi calisiyo nedir? sanirm iste bu noktadan sonra, 9. ayda biran once ciksin istiyosun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder