Sayfalar

31 Mart 2011 Perşembe

dunston baby language

yukardaki videoda "dunston baby language" in nasil ortaya ciktigi anlatiliyor ama kisaca bu dunston baby language denen sey ilk 6 ayinda bebeklerin cikardigi seslerin analiz edilmesi ve dunyada hangi ulkede hangi dilde olursa olsun butun bebeklerin ortak 5 tane ses cikariyor olmasi. Ozetle:

1-"neh" ya da "inga" gibi "n" yi baskin olarak cikaran seste bebeginiz ac oldugunu anlatmaya calisiyor, yukardaki videonun sonlarina dogru ornek gosterilen bir kac bebek goruntusunu seyredin mutlaka, gercekten hep ayni "n" sesi var.
2-"owl" sesi, agzin yuvarlak olup "o" sesinin baskin oldugu ses ile bebeginiz yorgun oldgunu ve uykusunun geldigini,
3-"eh" sesi ile ust gazinin oldugunu, gegirme ihtiyacini,
4-"eairh" sesi ile alt taraftan gazinin oldugunu,
5-"heh" sesi ile tensel bir rahatsizliginin oldugunu anlatmaya calisiyor; terlemis ya da usumus olabilir, altini islatmis olabilir, ya da pozisyonunu degistirmenizi istiyor olabilir.

bebeginizin sizinle iletisim kurdugu tek yol olan "aglama" sini anlamadiginiz takdirde krize donusebiliyor bu aglamalar. annemin anlattigini hatirliyorum, ablamin bir odada kendisinin baska bir odada aglama krizlerine girdigini. hersey sadece bebeginizi anlamak icin.
biz bu egitimi kocamin yemek sepeti ile isbirligi! sonucu ailedanismanlik.com sirketinden aldik, 2 gunluk 1,5 saatlik egitim seklinde veriyorlar. egitimi tam da dogumdan 1-2 hafta once almis olmak cok faydali, simdiden egitimin vaad ettigi gibi ebeveynlik guvenimiz artti :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder