Sayfalar

12 Mart 2011 Cumartesi

asli baby shower

4 aylik hamileydim, yeni yeni soyluyorduk herkese, Evren'in izmir'de yasayan kuzeni Ozgecan'dan tatli bir heyecan icinde bir telefon geldi: "baby shower" yapmak istiyor, ben de zaten 2. trimester rahatligi icindeyim, katlaniyor adrenalim, mutlu oluyorum cok onun heyecanindan. istanbul'a ilk geldiginde yaninda bir suru sus getiriyor, yaptigi isi son derece ciddiye aliyor, benimse aklim bir karis havada.. 5 ay geciyor, doguma bir kac hafta kala, izine cikar cikmaz baska bir canim arkadasim, Asli heyecanla hevesleniyor "baby shower yapicam sana" diye, hemen Ozgecan ile konusuyorlar, sansa/sanssizliga bak, 5 ay sonra Ozgecan'in yogun programi musaade etmiyor istanbul'a gelmesine--ama muthis suslerimizi gonderiyor-- partiyi organize etmek de Asli'ya kaliyor: partiden 2 hafta oncesinden basliyor arastirmalarina ve eminonu ziyaretlerine. sayisiz bloggerin aktivite detaylarina giriyor cikiyor, ve bu iste usta oluyor! annemde yapilacagi icin herkesten 2 saat once anneme gidip ortaligi susluyor, annemle kanka ve benden daha cok evin kizi oluyor--pecetelerin yerini ben degil, o biliyor:) -- ve ablam, canim ablam hayatimin suprizini yaparak trabzondan ucaga atlayip tam zamaninda asansorden cikiyor karsima, ustelik dedigim dedik babamin 9 aylik bir hamileye boyle bir supris yapilmamasi gerektigini belirten tum itirazlarina ragmen. ve parti basliyor..

PARTI OYUNLARI:
asli cok zevkli 2 oyun ogreniyor: birincisi buyukce bir oyuncak bebegin gercek bezler ile altini degistirme yarismasi.. sadece tek gonullumuz cikiyor, herkes nedense! kaciniyor, sanirim zaten ilk gonullunun isi 20 saniyede kotarmasi sebep olmus olabilir. 2. oyun da tuvalet kagidi ile benim/hamilenin karnini tahmin etme, herkes kendine gore bir usul tutturuyor, kim muhendis kim sanatci belli oluyor:)
tabi de bir de hic tahmin edilmeden kendiliginden ortaya cikan oyunlar oldu: mother care in banyo kuvetinin icindeki alet/edevatin ne ise yarayacagi, nasil kullanilacagi. bu oyun da i-phone u olan Ahu'nun internetten arastirmasiyla ancak! son bulabiliyor. Kuvet alirken dikkat! bir diger eglenceli an da 2-3 saat sonra aramiza katilan baba adayinin tum bu alt degistirme-kuvette yikama gibi testlerden gecirilme seansiydi.
 



PASTA/KURABIYE:
pasta normalde cok sevmem, ama hayatimda yedigim EN lezzetli frambuazli pastayi yiyorum Misket Teyze'den, gorunusu ile benden daha cok talep/foto topluyor kendileri :) Kurabiyelerimiz ise 1,5 yasindaki cocugu olmadan once bu ise amatorce baslayip simdi sadece tanidiklarina kurabiye yapan Ozlem abladan--kurabiye hikayemiz baska bir entry konusu olabilir, annem hep der ki "-ben mi hayattaki ilginc hikayeleri cekiyorum, onlar mi beni buluyorlar" sanirim Asli ile ben de ozellikle birlikte olunca hayattaki tum absurdlukleri yakalama sansimiz 2 kat artiyor--


NEDEN BABY SHOWER DENIYOR:
tabi ki ithal ettigimiz baska bir kavram, ismi bu sekilde kalmis gunluk kullanimimizda, dilimiz alisti bir kere. esasinda bebege hosgeldin partisi, ama en onemli ozellik annenin bebegin ihtiyaclarini yazdigi bir liste hazirlamasi ve parti katilimcilari tarafindan hediyelerle bu listenin tamamlanmasi. klasik yapida boyle bir gelenege cekinik yaklassak da--annem mesela cok yadirgadi, "oyle sey mi olurmus, zorla hediye mi istenirmis" diyerek-- ama aslinda cok mantikli, cunku zaten herkes ufak/buyuk bir hediye getirme telasinda ve yeni doganin oyle cok seye ihtiyaci oluyor ki inanamazsiniz. ustelik ben oyle her detaya saldirmis bir anne adayi bile degilim, ona ragmen!
gunun diger bir onemi de annenin tum sevdiklerinin etrafinda bulundugu, sirf onun icin duzenlenmis bir gunde moral/mutluluk katsayisini artirmak, dogum heyecanindan birazcik olsun anneyi uzaklastirmak..
gunun supriz bir ozelligi de icinden gizliden gizliye cocuk isteyen anne adaylarinin kendini belli etmesi :)

VE ASLI:
hayatinizda bazi insanlar vardir, gozunuz bir damla arkada kalmadan kosulsuz guvenirsiniz.. ve zamanla onsuz olamazsiniz.. genelde aileden biridir bu, nadiren bir dostunuz.. acinizi da mutlulugunuzu da en gereksiz yasamin icinden bir detayi da paylasmadan edemezsiniz, sanki onu dahil edince tamamlanir hikaye ancak, aksi halde yarim kalirsiniz. cogu zaman gozlerinizle konusabilirsiniz, bir sey demeye gerek kalmadan anlarsiniz ne hissettigini.. hayatin karsiniza cikarmis oldugu en buyuk sanslardan biridir.. Iyi ki varsin Asli, iyi ki hayatimdasin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder